İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN DUYURUSUDUR

İlgi yazı özet ile;  1/1000 ölçekli Dikili Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarında yer alan’’ Tüm yapı adalarında binalara kot verilirken parselin tabii zemin köşe kotlarının aritmetik ortalaması (+-)0.00 kabul edilmek suretiyle kot belirlenir. Belirlenen  zemin kotunun binanın cephe aldığı an yüksek tretuvar seviyesidir.’’ İle ‘’ Parselin tabi zemin köşe kotları arasında 3.50 mt veya daha fazla kot farkı bulunması halinde Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanacaktır.’’ Hükümlerinin kaldırılarak yerine ‘’Kotlandırma  İzmir Büyükşehir Belediyesi  İmar Yönetmeliği hükümlerine uyulacaktır.’’ Plan notunun eklenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.05.2022 gün, 05.587 sayılı kararı ile uygun görülerek, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7/b maddesi uyarınca onandığı görülmüştür.

Meclis Kararı

Plan Açıklama Raporu