İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN DUYURUSUDUR

İlgi yazıda özet İle Kabakum Mahallesinde yer alan 150 adet parsele ilişkin, Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 24.12.2019 tarihinde onaylanan  1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planına askı süresinde yapılan itirazların plan  inceleme ve değerlendirme kurulunun 31.08.2020 tarihli gündeminde değerlendirilmiş olup, 2020/17-04 sayılı kararı doğrultusunda  2634 sayılı Turizm Teşvik Kanununun 7. maddesi uyarınca Bakanlıkça onaylandığı, söz konusu planların 15 gün içerisinde askıya çıkartılması talep edilmektedir.

Kabakum Mahallesinde yer alan 150 adet parsele ilişkin, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dosyası yazımız ekinde iletilmekte 2364 sayılı Turizm Teşvik Kanunu ve 3194 sayılı İmar Yasasının 8 / B maddesi ve mekânsal planlar yapım yönetmeliği hükümlerine göre Belediyemiz panolarına (Dikili Belediyesi Hizmet Binası İlan Panosu) asılarak, hoparlör ile anons edilerek ve eş zamanlı olarak internet sayfamızda yayınlanmasının sağlanarak, 1 ay süreyle ilan edilmesi ve imar planlarının nerede görülebileceğine ilişkin Muhtarlıklarca duyuru yapılmasının sağlanması konusunda gereğini,

Bilgilerinize rica ederim.

Bakanlık Yazısı