DİKİLİ'NİN ESARETTEN KURTULUŞU 101 YAŞINDA

101. yıl kutlamaları coşkusu akşam da devam etti

Kurtuluş coşkusunu ilçe halkıyla birlikte yaşayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Bugün burada canları pahasına ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek esarete boyun eğmeyenlerin başlattığı Milli Mücadelenin Dikili’mizde zaferle taçlandığı gün olan 14 Eylül kurtuluş günümüzün 101. yılını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Dikili’miz 101 yıl önce bugün 3 yıl 3 ay süren esaretten kurtulmuştur. Cennet vatanımızı bizlere yurt yapan Ulu Önderimiz Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman yol arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler de emanet edilen Cumhuriyetimize ve cennet vatanımıza layık olabilmek için çok çalışacağız, çok üreteceğiz. Dikili’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlu olsun.” dedi.

GALERİ