DİKİLİ'DE NAZIM HİKMET'E GÖRKEMLİ ANMA

Yaşamı boyunca memleket sevdasını yüreğinde taşıyan,  dünya edebiyatında önemli bir yer edinen büyük usta Nazım Hikmet, ölümünün 59. yıl dönümünde  Dikili’de adının yaşatıldığı parkta anıldı.

Dikili Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın birlikte düzenlediği “Nazım’ı Anıyoruz” konulu  anma etkinliğine Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP önceki dönem milletvekili ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi  Zeynep Altıok, Gazeteci-Yazar ayrıca Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Barış Terkoğlu, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Danışma Kurulu Üyesi  Nurdan Arca, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı kapsamında farklı ülkelerden çocukların yapmış oldukları resimler sergilendi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve katılımcılar Nazım Hikmet Heykeli’ne karanfil bıraktılar. Gazeteci-Yazar ve aynı zamanda Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Barış Terkoğlu “Nazım Hikmet’in Vatandaşlık Öyküsü” konulu panelde tarihsel süreci vatandaşlarla paylaştı.

Moskova’dan canlı bağlantı

Yapımcı ve senarist Nebil Özgentürk’ün  hazırladığı “Nazım Hikmet  120 Yaşında, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı 30 Yaşında” konulu belgesel gösterimi ilgiyle izlendi. Gösterim sonrasında Nebil Özgentürk, Moskova’dan canlı bağlantıyla katılım sağladı.

Serenad Bağcan’dan anlamlı konser

Kendine özgü  yorumları ve büyüleyici sesiyle dikkatleri üzerine çeken sanatçı Serenad Bağcan’ın konseriyle anma gecesi taçlandı. Vatandaşlar Nazım Hikmet’in dizelerini hep bir ağızdan söylediler.

Başkan Kırgöz: “Dostların arasındayım, güneşin sofrasındayım.”

Nazım Hikmet’i anma etkinliğine ev sahipliği yapan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz konuşmasında şunları belirtti “Bu akşam burada Türk edebiyatının usta kalemlerinden tüm dünyada örnek alınan gururumuz Nazım Hikmet’i ölümsüzlüğünün 59. yıl dönümünde özlem ve saygıyla anıyoruz. Birçoğunuz gibi dünyaya aynı pencereden baktığım sizlerle birlikte olduğumda hep aklıma Nazım Hikmet’in şu dizeleri gelir “Dostların arasındayım, güneşin sofrasındayım”. Nazım Hikmet’in adını taşıyan bu güzel parkta sizlerle birlikte güneşimiz battı ama hep beraber gökyüzünün sofrasındayız .Şu an dünyanın herhangi bir yerinde Nazım Hikmet denilince hemen akla mavi gözlü dev ile Türkiye gelir. Nazım Hikmet demek memleket demek, memleket demek Nazım Hikmet demek. Gerçekten çok büyük insanlar yetiştirdi bu kadim topraklarımız. Romanda, şiirde, hikayede, müzikte ve sanatın her dalında dünyaya mal olmuş isimlerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Ancak Nazım’ı başka bir yere koymak gerekir. Çünkü hiç kimse Kurtuluş Savaşı’nı onun gibi anlatamadı, hiç kimse Kuvayi Milliye Destanı’nı onun gibi kaleme alamadı. Umudu anlattı, gelecek güzel günlere umudu. Büyük usta, mavi gözlü dev Nazım Hikmet’i özlemle, rahmetle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Dünya var oldukça Nazım Hikmet hep yaşayacak, hep var olacaktır.”

GALERİ