DİKİLİ'DE KÜLTÜR, EDEBİYAT ve SANAT RÜZGARLARI ESTİ

Sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli adımlar atmaya devam eden Dikili Belediyesi, 10 gün boyunca 7’den 70’e her kesimi edebiyat, kültür ve sanatla buluşturdu.

Dikili tarihinde bir ilk: “1. Dikili Kitap Günleri”

“Kitap Dikili’de Güzel” sloganıyla kent tarihinde bir ilke imza atan Dikili Belediyesi, Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliği ile 22-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında  “1. Dikili Kitap Günleri”ni düzenledi. Dikili 75. Yıl Park’ında gerçekleşen 1. Dikili Kitap Günleri’nin açılış konuşmaları CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve YAYKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Elif Akkaya tarafından gerçekleştirildi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili  Yunus Emre, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP 25-26. Dönem Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Parti Meclisi Üyesi  Yaşar Seyman ülke gündemine ilişkin görüşlerini Kitap Günleri süresince paylaştılar.

Etkinlikler kapsamında Emre Kongar, İhsan Eliaçık, Sedef Kabaş, Mine Söğüt, Barış İnce, Saygı Öztürk, Şükrü Erbaş gibi ülkemizin tanınan gazeteci, yazar ve şairleri söyleşi ve imza etkinliklerinde okurlarıyla bir araya geldiler. Bir hafta boyunca binlerce kitap seçeneği sunan 62 yayınevinin stantları Dikili ve kent dışından gelen vatandaşların yoğun akınına uğradı.

“Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar”ın 250. Programı Dikili’de gerçekleştirildi

“1. Dikili Kitap Günleri” kapsamında Halk TV ekranlarının vazgeçilmezlerinden “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar”ın 250. programı Dikili’de gerçekleştirildi. 75. Yıl Parkı’nda çok sayıda vatandaşın izleyici olarak katıldığı ve Halk TV ekranlarından eş zamanlı olarak canlı yayınlanan programa Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Bakşi Karatağ ve Türk edebiyatının değerli  isimlerinden merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Şahin İzgü konuk oldular. Yazar-Yönetmen Nebil Özgentürk skype üzerinden canlı bağlanarak programa katkı sundu.

Dikili’de 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünde festival coşkusu

Kültür sanat etkinliklerine ara vermeyen Dikili Belediyesi, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül 2022 tarihlerinde 36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenledi.  Binlerce vatandaşın katıldığı 100. Yıl Zafer Korteji ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da kutlandığı festivalin ilk gününde açılış konuşmaları CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz tarafından gerçekleştirildi.

Festival kapsamında panellere konuşmacı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, akademisyenler Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol Prof. Dr. Barış Övgün, siyaset bilimci Dr. Ali Mert Taşcıer katılarak ülke gündemini değerlendirdiler.

Festival kapsamında Türkiye’nin en köklü müzik gruplarından Yeni Türkü ve pop müziğin ünlü isimlerinden Derya Uluğ sahne aldı, Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu’nun “Süt Kardeşler” oyunu sergilendi. Yazar-Yönetmen Nebil Özgentük’ün “Cumhuriyet’e Uzanan Yol” ve “Kadınlarımız, Barış ve Demokrasi” konulu belgesel sunumları gerçekleşti. 75. Yıl Parkı’nda gerçekleşen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

3 gün süren festival boyunca  Sevgi Yolu’nda Aerobik Dans-Pilates-Yoga  etkinlikleri düzenlendi. Kadın Hakları Parkı’nda Dikili Belediyesi Çini-Seramik, Islak Keçe, Yağcıbedir Halı Dokuma Sergisi, Nurhayat Türkmen Resim Sergisi, Dikili Belediyesi Çocuk Resim Kursu Sergisi, Dikili Fotoğraf Kulübü’nün Karma Fotoğraf Sergisi stantlardaki yerlerini aldı. Çocuklar, Savaş Tercan Tiyatrosu’nun palyaço, tahta bacak, balon şişirme, yüz boyama, kukla ve tiyatral animasyon etkinliklerinde eğlenceli vakit geçirdiler.

Başkan Kırgöz “Dikili, 10 gün boyunca edebiyatı, kültür  ve sanatı dolu dolu yaşadı.”

10 gün boyunca Dikili’yi edebiyat, kültür ve sanatla buluşturan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz “Kent tarihinde bir ilke daha imza atarak ‘1. Dikili Kitap Günleri’ni gerçekleştirdik. Dikili’mizin sokaklarında edebiyat konuşuldu, şiirler okundu. Güneşin en güzel battığı yer Dikili’mizde denizden esen meltemin getirdiği iyot kokusu, kitap kokusuyla birleşerek tüm kenti sardı. Ülkemizin değerli  edebiyatçılarını, yazarlarını, şairlerini, aydınlarını, siyasetçilerini imza etkinlikleri ve söyleşilerde halkımızla buluşturduk. 62 yayınevinin binlerce kitap seçeneği sunduğu  stantlarımız kentimizde yaşayan hatta çevre il ve ilçelerden gelen  çok sayıda vatandaşımızın ilgi odağı oldu.” dedi

Başkan Kırgöz, “Büyük Zafer’in 100. Yılını festivalimiz ile taçlandırdık.”

“1. Dikili Kitap Günleri”nin ardından 36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ne de öncülük eden Başkan Kırgöz şu açıklamalarda bulundu.

“Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünde 30 Ağustos Bayramı’mızı halkımızın katılımıyla  100. Yıl Zafer Korteji’i ile taçlandırdık. 3 gün süren festivalimizde ülkemizin değerli siyaset insanlarını, akademisyenlerini, sanatçılarını halkımızla buluşturduk. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü de bu vesileyle kutlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Dikili’mizi kültür ve sanat kenti yapma yolunda kararlı adımlarla ilerliyoruz.”

GALERİ