DİKİLİ'DE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Dikili’de de coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Milli Mücadelenin temellerini atışının 105. yıl dönümünde kutlamalar Dikili Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma töreni sonrasında Dikili Erdal İnönü Stadyumu’nda ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama programında öğrencilerin gösterileri beğeniyle izlendi.

Dikili Belediyesi bünyesinde düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’nde çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile Bülent Ecevit Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na belediye bandosu eşliğinde yürüdüler. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konserinde bayram coşkusu doruğa ulaştı.

Konser öncesi vatandaşlara seslenen Dikili Belediye Başkan Adil Kırgöz şunları vurguladı “105 yıl önce İzmir’in işgal edilmesiyle 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile hareket eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs günü Samsun’a ayak basarak kurtuluş mücadelesinin fitilini ateşlemiş, benim doğum günüm 19 Mayıs diyerek böyle özel bir günü gençlere armağan etmiştir.  Ne mutlu ki halkına inanmış, Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiş dahi bir lidere sahibiz. Eşsiz ülkemizi bizlere armağan eden Yüce Ata’mız başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun.”

GALERİ