DİKİLİ KİTAP GÜNLERİ KAPILARINI AÇTI

“Dikili Kitap Günleri” kapılarını açtı.

Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) iş birliği ile 22-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan “1. Dikili Kitap Günleri”nin açılış kurdelesi kesildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) Başkanı Elif Akkaya, CHP Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, İyi Parti Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar, belediye meclis üyelerinin katıldığı açılış programına çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Kutlama Mesajı

“1. Dikili Kitap Günleri” açılış programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Seyit Torun, Fethi Çelikel, Muharrem Erkek, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kutlama mesajı gönderdiler. Genel Başkan Kılıçdaroğlu mesajında “Dikili’yi kültür ve sanat merkezi yapma yolunda bu yıl ilk kez düzenlediğiniz, değerli Dikili halkını kitaplarla buluşturacak, ülkemizin çok değerli şair, yazar ve siyasetçilerini konuk edeceğiniz bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum.” diye belirtti.

Söyleşiler, imza etkinlikleri ve kitap stantları ilgi odağı oldu.

“1. Dikili Kitap Günleri”nin açılış programı sonrasında CHP Genel Başkanı Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç “Türkiye’de İnsan Hakları ve Özgürlükler” konulu söyleşide vatandaşlarla bir araya geldi. Gazeteci, Siyaset ve İletişim Bilimci Sedef Kabaş “Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı ve Kadın Mücadelesi” konulu söyleşide görüşlerini dile getirdi. 62 yayınevinin binlerce kitap seçeneği sunduğu ve bir hafta boyunca kurulacak olan stantlar ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Bir hafta boyunca Dikili’de yaşayan yazar ve şairler de dahil olmak üzere Türkiye’den pek çok aydının imza günlerinde okurlarıyla buluşacağı etkinlikler kapsamında zengin içerikli söyleşiler gerçekleştirilecek.

Başkan Kırgöz: “Dikili sokaklarında edebiyat, şiir, sanat konuşulacak.”

Dikili tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Adil Kırgöz “Söz verdiğimiz gibi kentimizi kültür ve sanatın merkezi yapma yolunda hiç durmadan yeni adımlar atıyor ve atmaya da devam edeceğiz. ‘Kitap Dikili’de Güzel’ diyerek bu yıl ilk kez “1. Dikili Kitap Günleri”ni gerçekleştiriyoruz. Dikili sokaklarında edebiyat konuşulsun, şiirler okunsun, müzik sesi duyulsun diye böyle bir çalışmaya imza attık. Hemşehrilerimizi 62 yayınevinin yer aldığı stantlardaki kitaplarla buluşturuyoruz. İş birliğinden dolayı Yayıncılar Kooperatifi’ne (YAYKOOP) teşekkür ediyorum. Değerli siyasetçilerimizi, aydınlarımızı, yazarlarımızı konuk edeceğimiz söyleşilere ve imza etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi

GALERİ