BAŞKAN KIRGÖZ, 'TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ HAREKETE GEÇMELİDİR'

Başkan Kırgöz, “Türkiye Belediyeler Birliği harekete geçmelidir.”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Türkiye Belediyeler Birliği’ne dikkat çekerek TBB’ye çağrıda bulundu. Başkan Kırgöz, “Türkiye Belediyeler Birliği harekete geçmelidir.” dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Covid-19 salgının yerel yönetimlerin ekonomilerini olumsuz etkilediğini dile getirerek Türkiye Belediyeler Birliği'nin ekonomik destek önlemleri alması gerektiğini belirtti.

“Maliyetler büyük oranda arttı”

Başkan Kırgöz, salgının halka en yakın kamu hizmeti kurumları olan belediyelerin bir yandan kaynaklarını önemli ölçüde azalttığını ve temel hizmetlerin yürütümünü neredeyse olanaksız hale getirdiğine değindi.

Öte yandan Başkan Adil Kırgöz, çevre sağlığı ve yoksullara yardım alanları başta olmak üzere birçok hizmet alanında da maliyetlerin büyük oranda arttığına vurgu yaptı.

Başkan Kırgöz, “Genel vergi gelirlerinin düşmesi, belediyelerimizin genel bütçe gelirlerinden aldıkları payın önceki döneme kıyasla yüzde 50’den fazla oranda düşmesine yol açmıştır. Mayıs ayında il ve ilçe belediyelerinin emlak ve çevre temizlik vergi tahsilatının da aşırı düşük gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Kamuya açık alanlar, belediye hizmet birimleri, toplu ulaşım araçları ve diğer birçok kamusal bina ve alanın ilaçlanması da belediyelerimizin çevre sağlığı hizmetleri maliyetlerini kıyaslanamaz biçimde artırmaktadır” dedi.

“Geciken her gün hizmet kaybına yol açıyor”

Zor günlerden geçtiklerini kaydeden Başkan Kırgöz, şöyle devam etti: “Bu çerçevede Birliğe, daha önce yaptığımız önerileri de dikkate alarak, yerel yönetimlerin acil kaynak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir ekonomik destek paketinin bir an önce çıkartılarak uygulamaya konulması için hükümet nezdinde, belediyeler olarak çaba göstermesi için çağrıda bulunuyoruz. Gittikçe çığ gibi büyüyen ve ne zaman sona ereceği öngörülmeyen bu büyük krizde belediyelerimizin bekleyecek ve dayanacak gücü kalmamıştır. Geciken her gün, telafisi olanaksız hizmet kayıplarına yol açacaktır. Türkiye Belediyeler Birliği bu tarihi sorumluluğunu üstlenerek, hemen ve en etkin biçimde harekete geçmelidir.”