25.08.2017 TARİHLİ I.OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 25.08.2017 tarihli I.Olağanüstü Meclis Toplantısı Birleşimi

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 25.08.2017 Cuma günü saat 14:00’da Belediye Kültür Salonunda toplandı.

Gündemin I.maddesine dayanılarak Belediye Başkan Vekili Çiğdem ELİBOL tarafından Meclis açıldı. Gündemin II.maddesi gereği Belediye Başkan Vekilinin teklifi üzerine yapılan yoklamada üyelerden Murat DURAK, Seyfettin UYSAL, Sunay YARAR, Evren EVRENOSOĞLU, Hüsniye YILDIRIM, Nazire KÖSTEN, Gazi AKINCI, Adil KIRGÖZ, Engin ÖZKAN, Hakan BAŞARAN, Hasan AKSOY ve Ali İMREN’in bugünkü toplantıya katıldığı, Nasuh SAK ve M.Önder AKŞENGÜR’ün toplantıya katılmadıkları tespit edildi. Ekseriyetin hasıl olduğu görüldü. Gündemin III. Maddesi gereği mazeret bildirilmediği görüldü. Gündemin IV. maddesine dayanılarak Belediye Meclis Çalışmaları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesine istinaden 02.08.2017 tarihli Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı karar tutanağında hata olup olmadığı Belediye Başkan Vekilince oylamaya sunuldu. Hata olmadığına Oy Birliği ile karar verildi.

Belediye Başkan Vekili tarafından oturum açıldı ve gündemin görüşülmesine geçildi.

Gündem gereği  Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 21/08/2017 tarih ve 336 sayılı “05/05/2017 tarih ve 78 sayılı Meclis Kararında düzeltme yapılması” hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi. Yazı okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde;  05/05/2017 tarih ve 78 sayılı Belediye Meclis Kararı ile 100.000,00.-TL. (YüzbinTL.) olarak belirlenen festival bütçe rakamının Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 28.maddesinin 9.fıkrasına dayanılarak Meclis Kararından kaldırılmasına ve 07/10/2016 tarih 113 sayılı "Bütçe" kararı ile belirlenen ödenekten kullanılmasına  Seyfettin UYSAL'ın Çekimser oyuna karşılık Oy Çokluğu ile karar verildi.

Belediye Başkan Vekili Çiğdem ELİBOL tarafından gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından oturuma son verildi.

Çiğdem ELİBOL                        Murat DURAK                 Seyfettin UYSAL

Belediye Başkan V.                      Meclis Kâtibi                    Meclis Kâtibi