07.11.2018 TARİHLİ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI I.BİRLEŞİM KARAR ÖZETLERİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 07.11.2018 tarihli KASIM Ayı Olağan Meclis Toplantısı I.Birleşimi

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 07.11.2018 Çarşamba günü saat 14:00’da Belediye Kültür Salonunda toplandı.

Gündemin I. Maddesine dayanılarak Belediye Başkan Vekili Evren EVRENOSOĞLU tarafından Meclis açıldı. Gündemin II. Maddesi gereği Belediye Başkan Vekilinin teklifi üzerine yapılan yoklamada; üyelerden Murat DURAK,  Sunay YARAR, Çiğdem ELİBOL, Adil KIRGÖZ, Nazire KÖSTEN, Hüsniye YILDIRIM, Hakan BAŞARAN,  Gazi AKINCI, Ali İMREN, Nasuh SAK ve Seyfettin UYSAL’ın bugünkü toplantıya katıldığı, Engin ÖZKAN, Hasan AKSOY ve M.Önder AKŞENGÜR’ün mazeret bildirerek toplantıya katılamadıkları tespit edildi. Gündemin III. Maddesi gereği toplantıya katılamayan Meclis Üyelerinin mazeretleri Oy Birliği ile kabul edildi. Gündemin IV. maddesine dayanılarak Belediye Meclis Çalışmaları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesine istinaden 05.10.2018 tarihli Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı II. Birleşim Meclis Karar Tutanağında maddi hata olup olmadığı Belediye Başkan Vekili tarafından oylamaya sunuldu. Maddi hata olmadığına Oy Birliği ile karar verildi.

Gündemin V. maddesi gereğince meclis üyelerince önerge verilip verilmediği Belediye Başkan Vekili tarafından soruldu.

Evren EVRENOSOĞLU’nun 02/11/2018 tarihli Belediye Meclisi’ne hitaplı “Limana yükleme-boşaltma için gelen araçlar ile kargo şirketi araçlarının, süpermarket ve mağazalara mal tedarik eden araçların yükleme ve boşaltma işleri” hakkındaki önergesi okundu. Gündem maddesi yapılmasına Oy Birliği ile karar verildi.

Gündemin VI. maddesine dayanılarak Belediye Meclis Çalışmaları Yönetmeliğin 11’inci maddesine istinaden Belediye Başkan Vekili tarafından ek gündem maddesi önerisi olup olmadığı soruldu.

• İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 05/11/2018 tarih ve 7122 sayılı “İsmetpaşa Mahallesi 121 ada 5 ve 21 parseller” hakkındaki yazısı okundu. Gündem maddesi yapılmasına Oy Birliği ile karar verildi.

Başka ek gündem önerisi olmadığından Belediye Başkan Vekili Evren

EVRENOSOĞLU tarafından oturum açılarak gündemin görüşülmesine geçildi.

Gündem gereği Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24/10/2018 tarih ve 220 sayılı “Bütçe içi aktarma” hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi. Yazı okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 36.maddesinin 2.fıkrasına istinaden fonksiyonel sınıflandırmanın 1.düzeylerine göre listede yer alan gider kalemlerine toplamda 500.000,00.-TL.'nın bütçe içi aktarma yapılarak ilgili gider kalemindeki ödenek ihtiyaçlarının karşılanmasına, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun "18/b" maddesine dayanılarak mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 05/11/2018 tarih ve 7122 sayılı “İsmetpaşa Mahallesi 121 ada 5 ve 21 parseller” hakkındaki yazısının görüşülmesine geçildi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24.maddesine dayanılarak konunun İmar Komisyonu’na havalesine mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Evren EVRENOSOĞLU’nun Belediye Meclisi’ne sunmuş olduğu “Limana yükleme-boşaltma için gelen araçlar ile kargo şirketi araçlarının, süpermarket ve mağazalara mal tedarik eden araçların yükleme ve boşaltma işleri" hakkındaki 02/11/2018 tarihli önergesinin görüşülmesine geçildi. Önerge okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 06/09/2017 tarih ve 121 sayılı Belediye Meclis Kararında geçen tarih aralığının kaldırılarak, limana yükleme-boşaltma için gelen araçlar ile kargo şirketi araçlarının ve İsmetpaşa, Gazipaşa, Cumhuriyet, Salimbey ve Çandarlı Mahallelerinde yer alan süpermarketler ile Şehit Sami Akbulut, Adnan Menderes Caddesi, Çandarlı Sahil Sokak ve Bergama Caddesi üzerinde süpermarket, mağaza, dükkanların mal tedarikçisi nakliye araçlarının yükleme ve boşaltma işlerinin tüm yıl boyunca saat 23:00 – 08:00 saatleri arasında yapılması konusunda İlçe Trafik Komisyonu vasıtasıyla Ukome kararına bağlanmasına mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Belediye Başkan Vekili Evren EVRENOSOĞLU tarafından gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından oturuma son verildi.

Evren EVRENOSOĞLU                        Murat DURAK                     Sunay YARAR

Belediye Başkan Vekili                         Meclis Kâtibi                       Meclis Kâtibi