05.03.2021 TARİHLİ MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI II.BİRLEŞİMİ KARAR ÖZETİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 05.03.2021 tarihli MART Ayı Olağan Meclis Toplantısı II.Birleşimi

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 05.03.2021 Cuma günü saat 16:00’da Belediye Başkanlık Odasında toplandı.

Gündemin I. Maddesine dayanılarak Belediye Başkanı Adil KIRGÖZ tarafından Meclis açıldı. Gündemin II. Maddesi gereği Belediye Başkanının teklifi üzerine yapılan yoklamada; üyelerden Ali KARAKUŞ, Nail ÇAĞLIYAN, Hakan BUDAK, Çiler GÜREL,  Doğan İKİZ, Ayhan KAYA, Ahmet GÖÇMEN, Semih YALIN, Latif YABAŞ, Azam Ziya GÜÇ, Nihat ÇİFTÇİ’nin bugünkü toplantıya katılım sağladığı, Mustafa DEMİREL, Hakan Yıldırım DEMİR, Hüsniye YILDIRIM ve Mehmet Akif GÜVELİ’in ise mazeret bildirerek toplantıya katılamadığı görüldü. Gündemin III.maddesi gereği, toplantıya mazeret bildirerek katılamayan meclis üyelerinin mazeretleri Belediye Başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Mazeretler Oy Birliği ile kabul edildi. Gündemin IV.Maddesi gereğince 03/03/2021 tarihli Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı I.Birleşim Toplantı Tutanağında maddi hata yapılıp yapılmadığı Belediye Başkanı tarafından soruldu. Maddi hata olmadığı görüldü. Komisyonlardan gelen kararların görüşülmesine geçildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 04/03/2021 tarih ve 10 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonu’nun 04/03/2021 tarih ve 3 sayılı “Doğalgaz için verilecek taahhütler” hakkındaki kararlarının görüşülmesine geçildi. Kararlar okundu, dinlendi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kararında özetle; “ilçemizde yapılacak olan doğalgaz çalışmaları için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından dağıtım lisansı verilen İzmir Gaz’ın dağıtım bölgesine, çekilecek hatlar için belediyemiz sınırlarının dahil edilmesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyemizin uygun gördüğü ve izin vereceği yerlerde kazı çalışması yapılmasına Komisyonumuzca Oy Birliği ile karar verilmiştir.” denilmektedir.

Hukuk Komisyonu’nun kararında özetle; “dağıtım bölgesine belediyemizin dahil edilmesinde, diğer belediyelerle müşterek hareket edilmesinde, Dikili Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin izin vereceği ve uygun gördüğü yerlerde kazı faaliyetlerine izin verilmesinde, imar ve alt yapı bilgi sistemlerinden dağıtım şirketinin faydalanmasında, gerekli işbirliğinin yapılmasında ve bu konulara dair taahhüt verilmesinde ilçe ihtiyacı ve kamu yararı da göz önüne alınarak herhangi bir sakınca olmadığına Oy Birliği ile karar verilmiştir.” denilmektedir.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 04/03/2021 tarih ve 10 sayılı kararı ile Hukuk Komisyonu’nun 04/03/2021 tarih ve 3 sayılı kararlarının, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilmesine mevcudun Oy Birliği ile karar verilmiştir.

Gündemde görüşülecek başka bir gündem maddesi bulunmadığından Belediye Başkanı tarafından oturuma son verildi.

Adil KIRGÖZ                           Ali KARAKUŞ                     Nail ÇAĞLIYAN

Belediye Başkanı                          Meclis Kâtibi                                    Meclis Kâtibi