İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

e-mail: imar@izmir-dikili.bel.tr

Tel : 0 (232) 671 40 20

Dahili: 1526

Görev, Yetki ve Sorumlulukları:

İmar Durumu verilmesi

Yanan, yıkılan yapılara ruhsat verilmesi.

İmar Planı yapılması ( İlave tadilat vb. )

Kaçak ve imar mevzuatına aykırı yapıların 3194 sayılı İmar Kanunu' nun 32. ve 42. maddelerine göre işlemlerini başlatmak, yıkım kararı kesinleşen yıkım işlerinin yapılması konusunda Fen İşleri Servisi' ne bildirimde bulunmak.

Ruhsat açısından (yapının) işyeri açılış izninin verilmesi.

İmar mevzuatı gereği, İmar Yasa ve Yönetmeliklerinin Belediyeye yüklediği görevleri mevzuat çerçevesinde yürütmek.

Müdürlük bünyesinde hizmet veren Numarataj servisince Belediye Meclis Kararları doğrultusunda, Mahalle, Cadde ve Sokak isimleri ve Numaraları vermek.

Kent Bilgi Sistemi anket çalışmaları yapmak veya yaptırmak.

Yapı Projelerinin, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğunun denetimini yapmak, uygun olmayanları uygun hale getirmek ve inşaat ruhsatı tanzim etmek.

Uygulama İmar Planı Çalışmaları ( İlave, revizyon, tadilat ) hazırlamak-hazırlatmak veya ilgisince hazırlanan planları incelemek, Belediye Meclisine sunmak.

Birleştirme - İfraz ve yola terk işlemlerini yapmak.

Resmi Kurum ve Kuruluşlar ile vatandaşlara yazılı veya sözlü olarak imar planı ve uygulamaları hakkında bilgi verilmesi.

Fen işleri, (Park-Bahçe işleri ve Su-Kanal işleri) ile koordineli arazi çalışmaları... vb. gibi işlemler yürütülmektedir.

Süresi dolan inşaat ruhsatlarının yenilenmesi.

İnşaatı biten taşınmazlara Yapı Kullanma İzin belgesi (Oturma Ruhsatı) verilmesi.

Kat irtifakı ve kat mülkiyetinin kurulması için proje onayının yapılması.

Yeni projelerin, Kat ilavelerinin, tadilatların, inşaat ruhsatı yenilemelerinin proje kontrollerinin yapılması.

Temel, su basman ve kat vizelerinin yerinde kontrollerinin yapılması.

Resmi kurum ve kuruluşlardan gelen yazıların cevaplanması.

Ayrıca Kamulaştırma, Düzenleme, Yer satışı, Birleştirme, Yola terk ile ilgili evrakların Encümene Meclis ve diğer resmi kurumlara yazışmaların hazırlanması.

Sms bilgisi için Numaranızı Kaydedin...