Dikili Belediyesi Kültür Yayınları Çalışmaları

Dikili Belediyesi tarafından, tarihi Çandarlı Kültürevi’nde hizmete sunulan Türkiye'nin ilk ve en büyük ihtisas kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyetin ilanının ardından Anadolu’da gerçekleştirilen en önemli aydınlanma hareketi olarak kabul edilen Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78. yıldönümü sevginin kenti Dikili’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen kutlama programı kapsamında Çandarlı Kültürevi’nde Köy Enstitüleri hakkında yazılan kitap, yüksek lisans ve doktora tezleri ile bilimsel makalelerden oluşan arşivi kapsayan Türkiye'nin ilk ve en büyük ihtisas kütüphanesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.  Açılış töreninde Kızılçullu Köy Enstitüsü mezunlarından Rıza Yetim de kendi yazdığı eserlerden oluşan kitap setini kütüphane arşivine bağışladı.

"Dikili Belediyesi Kültür Yayınlarımıza ait kitaplarımızı temin etmek isteyen vatandaşlarımız 0232 671 40 20- Dahili:2030-2031 numaradan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile iletişime geçebilirler."

"Dikili Belediyesi Kültür Yayınlarımıza ait kitaplarımıza ulaşmak isteyen vatandaşlarımız aşağıdaki linke tıklayabilirler."