20/10/2014 TARİHLİ EKİM AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI KARAR ÖZETİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 20/10/2014 tarihli EKİM ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı.

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 20/10/2014 Pazartesi günü saat 10:00’da Belediye Kültür Evi’nde toplandı.

Belediye Başkanı Mustafa TOSUN’un teklifi üzerine yapılan yoklamada üyelerden, Nazire KÖSTEN, Murat DURAK, Gazi AKINCI, Sunay YARAR, Engin ÖZKAN, Ahmet CANSEVEN, Hüsniye YILDIRIM, Adil KIRGÖZ, Seyfettin UYSAL, Ali İMREN, Nasuh SAK’ın bugünkü toplantıya katıldığı, Evren EVRENOSOĞLU, Hasan AKSOY’un izinli olması sebebiyle toplantıya katılmadığı tespit edildi. Ekseriyetin hasıl olduğu görülerek gündemin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Meclis Çalışmaları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesine dayanılarak 10/10/2014 tarihli Olağan Ekim ayı Meclis Toplantısı karar tutanakları dağıtıldı. Tutanakların aynı olduğuna karar verildi.

KARAR NO      : 177

Gündem gereği 03/09/2014 tarih ve 155 sayılı meclis kararında ‘’Özel Banka’’ ifadesinin yanına ‘’Kamu Bankası’’ ifadesinin eklenmesinin görüşülmesine geçildi.

03/09/2014 tarih ve 155 sayılı Meclis kararında, cari borç ödemeleri ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere özel bankalardan 5 milyona kadar (faiz hariç) kredi kullanılması kararı alınmış olup; özel banka ifadesinin yanına ‘’Kamu Bankası’’  ifadesinin de eklenmesi gerektiği anlaşılmıştır.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 5393 sayılı Kanunun 18/d maddesine dayanılarak cari borç ödemeleri ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere özel bankalar  ve Kamu bankalarından 5 milyona kadar (faiz hariç) kredi kullanılmak üzere özel ve Kamu Bankalarınca Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her sözleşme ve evrakı imzalamaya ve krediyle ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, krediye konu işle ilgili işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanı Mustafa TOSUN’un yetkilendirilmesine, M. Önder AKŞENGÜR, Nasuh SAK ve Ali İMREM’in red oylarına karşılık Oy çokluğu ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından Başkanlıkça oturuma son verildi.