09.06.2017 HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI II.BİRLEŞİM KARAR ÖZETLERİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 09.06.2017 tarihli HAZİRAN ayı Olağan Meclis Toplantısı II.Birleşimi

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 09.06.2017 Cuma günü saat 14:00’da Çandarlı Mahallesi Belediye Hizmet Binasında toplandı.

Gündemin I.maddesine dayanılarak Belediye Başkanı tarafından Meclis açıldı. Gündemin II.maddesi gereği Belediye Başkanının teklifi üzerine yapılan yoklamada üyelerden Murat DURAK, Çiğdem ELİBOL, Evren EVRENOSOĞLU, Sunay YARAR, Hüsniye YILDIRIM, Hakan BAŞARAN, Gazi AKINCI, Engin ÖZKAN, Ali İMREN, Nasuh SAK ve Hasan AKSOY’un bugünkü toplantıya katıldığı, Nazire KÖSTEN,Adil KIRGÖZ, Seyfettin UYSAL ve M.Önder AKŞENGÜR ‘ün mazeretli olarak toplantıya katılamadığı tespit edildi. Ekseriyetin hasıl olduğu görüldü. Gündemin III. Maddesi gereği mazeretli olarak toplantıya katılmayan Meclis Üyesi Nazire KÖSTEN, Adil KIRGÖZ, Seyfettin UYSAL ve M.Önder AKŞENGÜR ‘ün mazeretleri Oy Birliği ile kabul edildi. Gündemin IV. maddesine dayanılarak Belediye Meclis Çalışmaları Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesine istinaden 07.06.2017 tarihli Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı I.Birleşim karar tutanağında hata olup olmadığı Belediye Başkanınca oylamaya sunuldu. Hata olmadığına Oy Birliği ile karar verildi.

Gündemin V. maddesi gereğince Haziran Ayı I.Birleşiminde görüşülerek Komisyonlara Havale edilen konuların görüşülmesine geçildi.

Gündem gereği İmar Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 13 sayılı “Çandarlı Mahallesi Ada Mevkii Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği” hakkındaki  kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 08/06/2017 tarih ve 13 sayılı İmar Komisyonu kararının geldiği şekliyle aynen kabul edilmesine Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği İmar Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 14 sayılı “Gazipaşa Mahallesi 571 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Önerisi” hakkındaki kararının görüşülmesin geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 08/06/2017 tarih ve 14 sayılı İmar Komisyonu kararının geldiği şekliyle aynen kabul edilmesine Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği İmar Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 15 sayılı “Belediyemize ait İsmetpaşa Mahallesi 127 ada 11 parselin durumu ve 127 adanın genel imar planının görüşülmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 08/06/2017 tarih ve 15 sayılı İmar Komisyonu kararının geldiği şekliyle aynen kabul edilmesine Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği İmar Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 16 sayılı “Salimbey Mahallesi 160 ada 40 parsel mera parselinin Mera Komisyonu’na  yazılarak vasfının değiştirilmesinin görüşülmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 08/06/2017 tarih ve 16 sayılı İmar Komisyonu kararının  geldiği şekliyle aynen kabul edilmesine Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 6 sayılı “Dikili Çandarlı Gücü Spor Kulübü sporcularına ödül verilmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

08/06/2017 tarih ve 6 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararında futbolculara kişi başı 5.000 TL, antrenöre 10.000 TL ödül verilmesine karar verildiği görülmüş olup, Meclisimizce yapılan görüşmelerde takım isminin önüne sponsor ismi gelirse kişi başı 7.500 TL, sponsor ismi bulunmazsa kişi başı 15.000 TL olarak kabul edilmesine meclis üyesi Çiğdem ELİBOL’ un red oyuna karşın Oy Çokluğu ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonunun 08/06/2017 tarih ve 5 sayılı “Çandarlı Mahallesi gece pazarı ücretinin belirlenmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 08/06/2017 tarih ve 5 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararının geldiği şekliyle aynen kabul edilmesine Oy Birliği ile karar verildi.

Dilek ve temennilerde söz almak isteyen olmadığından Belediye Başkanı tarafından meclis toplantısı sona erdirildi.

Mustafa TOSUN                       Murat DURAK                        Sunay YARAR

Belediye Başkanı                        Meclis Kâtibi                          Meclis Kâtibi