06.05.2019 TARİHLİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI II.BİRLEŞİM KARAR ÖZETİ

Dikili Belediye Meclisi’nin 06.05.2019 tarihli MAYIS Ayı Olağan Meclis Toplantısı II.Birleşimi

Oturum No:1 Toplantı Tarihi: 06.05.2019 Pazartesi günü saat 14:00’de Belediye Kültür Salonunda toplandı.

Gündemin I. Maddesine dayanılarak Belediye Başkanı Adil KIRGÖZ tarafından Meclis açıldı. Gündemin II. Maddesi gereği Belediye Başkanının teklifi üzerine yapılan yoklamada; üyelerden Ali KARAKUŞ, Nail ÇAĞLIYAN, Hakan Yıldırım DEMİR, Ayhan KAYA, Ahmet GÖÇMEN, Hüsniye YILDIRIM,  Çiler GÜREL, Doğan İKİZ, Mustafa DEMİREL, Semih YALIN, Azam Ziya GÜÇ, Latif YABAŞ, Nihat ÇİFTÇİ ve Mehmet Akif GÜVELİ’nin bugünkü toplantıya katıldığı, Hakan BUDAK’ın ise mazeret bildirerek toplantıya katılamadığı tespit edildi. Gündemin III. Maddesi gereği toplantıya katılamayan meclis üyesinin mazereti Oy Birliği ile kabul edildi. Gündemin IV.Maddesi gereğince geçen toplantı tutanağında maddi hata yapılıp yapılmadığı Belediye Başkanınca soruldu. Maddi hata yapılmadığına Oy Birliği ile karar verildi. Gündemin V. ve VI. maddelerine dayanılarak Komisyonlardan gelen kararların görüşülmesi için Belediye Başkanı Adil KIRGÖZ tarafından oturum açılarak gündemin görüşülmesine geçildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 2 sayılı “İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde bulunan işletmelerde satılan alkollü içeceklerin fiyatlarının belirlenmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 03/05/2019 tarih ve 2 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararında, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde bulunan işletmelerde satılan alkollü içeceklerin listede bulunan fiyatlardan satışının yapılmasına ve alkollü içeceklere gelecek ÖTV zammı kadar fiyat artışı yapılmasına karar verildiği görülerek, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun “18/f” maddesine dayanılarak 03/05/2019 tarih ve 2 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararının komisyondan geldiği şekliye kabulüne mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 3 sayılı “2018 Mali Yılı Kesin Hesabı” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 5393 Belediye Kanunu’nun “18/b” maddesine dayanılarak 03/05/2019 tarih ve 3 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararının, komisyondan geldiği şekliyle kabul edilmesine mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 4 sayılı “Gece Pazarı yer tahsis ücretlerinin günün şartlarına göre değerlendirilmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun “18/f” maddesine dayanılarak 03/05/2019 tarih ve 4 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararının komisyondan geldiği şekliyle kabulüne mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 5 sayılı “İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde bulunan beach kafeteryalarımızda uygulanacak ücret tarifesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 03/05/2019 tarih ve 5 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararında;

• Beach 2 kafeteryamızın arkasında kalan turnike geçişi için hizmet bedeli (tuvalet ve soyunma kabini kullanım ücreti) adı altında geçiş ücretinin 1,00.-TL. olmasına
  • Beach 2 kafeteryamızın hizmet bedeli (1 adet küçük şemsiye, 2 adet şezlong kullanım ücreti) adı altında 15,00.-TL. ücret alınmasına
  • Beach 2 kafeteryamızda hizmet hizmet bedeli (1 adet büyük şemsiye, 2 şezlong kullanım ücreti) adı altında 30,00.-TL. alınmasına
  • Pissa Beach kafemize girişte hizmet bedeli (tuvalet, duş, şezlong, şemsiye kullanım ücreti) adı altında kişi başı 15,00.-TL. ücret alınmasına
  • Beach kafeteryalarımızda verilen şezlonglar harici ekstra şezlong istenmesi durumunda her şezlong için 5,00.-TL. ücret alınmasına karar verildiği görülerek,

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun “18/f” maddesine dayanılarak Plan ve Bütçe

Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 5 sayılı kararının, komisyondan geldiği şekliyle kabul edilmesine mevcudun Oy Birliği ile karar verildi.

Gündem gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 03/05/2019 tarih ve 6 sayılı “İsmetpaşa Mahallesi 34 ada 23 parselin yaz sezonu boyunca stant açılması amacıyla kiralanması ve stant başına alınacak ücretin belirlenmesi” hakkındaki kararının görüşülmesine geçildi. Karar okundu, dinlendi.

Meclisimizce yapılan görüşmelerde; 03/05/2019 tarih ve 6 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararında, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 34/g ve 15/h maddelerine dayanılarak konunun Encümence değerlendirilmesinin uygun olduğuna karar verildiği görülerek, 03/05/2019 tarih ve 6 sayılı Plan ve Bütçe Komisyonu kararının komisyondan geldiği şekliyle kabulüne mevcudun Oy Birliği ile karar verilmiştir.

Belediye Başkanı Adil KIRGÖZ tarafından gündemde görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından oturuma son verildi.

Adil KIRGÖZ                            Ali KARAKUŞ                    Nail ÇAĞLIYAN

Belediye Başkanı                          Meclis Kâtibi                      Meclis Katibi