06-03-2014 m2 başına alınan mücavir alan-yol bakım-onarım katkı bedeli

Belediyemiz Meclisi 5393 Sayılı Belediyelere Kanunun 20. Maddesi Hükümlerine göre 06.03.2014 tarihinde  Meclis Başkan Vekili, Meclis Başkanı  Yusuf Altıparmak’ın Başkanlığında ve Belediye Başkanlık Makamında saat 16.00 da toplanılmış olup, yapılan Meclis yoklamasında Meclis Üyelerinden Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı  , Ş.İsmail Tınay, Hüseyin Çelik,Sedat Öcal,Rıza Gök, Erdoğan Doğan Ahmet Çamer’in  katıldığı ,üye Zeynep Çetin, Güner Güven ‘in mazeretli  olarak bu günkü meclis  toplantısına katılmadığı tespit edilmiştir.Yeterli çoğunluk sağlandığı için toplantının başlatılması ve gündem maddelerinin dünkü toplantıda görüşülüp kabul edildiğinden tekrar okumama  gerek olmadığı için maddelerin görüşülmesine geçiyorum diyerek Belediye Başkan Vekili Meclis Başkanı Yusuf Altıparmak meclisi açtığını duyurdu.

Bundan sonra çoğunluk sağlanarak gündem görüşmelerine geçildi.

Oybirliği ile  görüşülmesine karar verilen;

1.ek gündem maddesi olarak görüşülmesine karar verilen: Hidayet Durdu, Mehmet Nalbantoğlu, Halit Yıldız Muhittin kaya ,Sezgin Çetin,Önder Erdoğan’ın dilekçelerinde;Belediye meclisinin 20.11.2013 tarih ve 152 sayılı kararı ile 2014 yılı içinde uygulanacak ücret tarifeleri belirlenmiştir.Bu ücretlerden “mücavir alan ulaşım-yol bakım-onarım katkı bedeli” olarak metre kare başına 15 .-TL alınması kararlaştırılmıştır.

Bizler ağırlıklı olarak Salihleraltı Gülkent sitesinde inşai faaliyetlerde bulunmaktayız.Daha önce yapı ruhsatlarına  inşaatların net metre karesi  yazılırken (ortalama 90 m2),2014 yılı itibarı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamalarına istinaden teraslar ve çatılarda dahil edilerek   brüt inşaat alanlarının yazılması nedeniyle  bu inşaat alanları 200 m2 7nin üzerine çıkarılmıştır.Toprak vizesi –su basman vizesi ve yapı kullanım izni ücretlerini de  eklediğimizde bu ücretler vatandaşın ekonomik gücünü zorlar duruma gelmektedir.Bu nedenle ücretlerden ,mücavir alan ulaşım-yol bakım –onarım katkı bedelinin metrekare başına 15.-TL’den 5.-TL’ye düşürülmesi konusunun Belediyemiz Meclisinde değerlendirilmesi konusunda gereğini arz ederiz. Denilmektedir. Belediye Başkan Vekili Meclis Başkanı Yusuf Altıparmak dilekçeyi okuyarak  Meclisin oyuna sundu.

Yapılan görüşmeler sonucunda:

Mücavir alan ulaşım-yol bakım –onarım katkı bedelinin metrekare başına 5.-TL ücret alınmasına.Bilgi ve gereği için  İmar  ve Şehircilik Müdürlüğüne, Mali Hizmetler Müdürlüğüne yazılarak havalesine.06.03.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

MECLİS  BAŞKANI

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ                     KATİP                                      KATİP

Yusuf ALTIPARMAK                          Erdoğan DOĞAN                     Ş.İsmail TINAY

İmza                                                  imza                                          imza