06-03-2014 İsmetpaşa mahallesi 41 ada 13 parsel

Belediyemiz Meclisi 5393 Sayılı Belediyelere Kanunun 20. Maddesi Hükümlerine göre 06.03.2014 tarihinde  Meclis Başkan Vekili, Meclis Başkanı  Yusuf Altıparmak’ın Başkanlığında ve Belediye Başkanlık Makamında saat 16.00 da toplanılmış olup, yapılan Meclis yoklamasında Meclis Üyelerinden Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı  , Ş.İsmail Tınay, Hüseyin Çelik,Sedat Öcal,Rıza Gök, Erdoğan Doğan Ahmet Çamer’in  katıldığı ,üye Zeynep Çetin, Güner Güven ‘in mazeretli  olarak bu günkü meclis  toplantısına katılmadığı tespit edilmiştir.Yeterli çoğunluk sağlandığı için toplantının başlatılması ve gündem maddelerinin dünkü toplantıda görüşülüp kabul edildiğinden tekrar okumama  gerek olmadığı için maddelerin görüşülmesine geçiyorum diyerek Belediye Başkan Vekili Meclis Başkanı Yusuf Altıparmak meclisi açtığını duyurdu.

Bundan sonra çoğunluk sağlanarak gündem görüşmelerine geçildi.

Oybirliği ile  görüşülmesine karar verilen;

İmar Komisyonu Kararında ; 05.02.2014 gün ve 33 sayılı Belediye Meclis Kararı ile; Mülkiyeti Belediyemize ait bulunan İsmetpaşa Mahallesi 41 ada 13 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde, Terminalin bulunduğu yerin durumunun mevcut planda terminal olarak belirlendiği tespit edildiğinden, söz konusu yerin terminal yeri olmaktan çıkararak, imar planına ve dip notuna çok amaçlı hizmet yeri olarak işlenmesine karar verilmiştir.

İsmetpaşa Mahallesi 41ada 13 parselde Terminal alanının, İmar planında öngörülen çekme mesafeleri aynı kalmak kaydı ile “Çok Amaçlı Belediye Hizmet Alanı” fonksiyonlu olarak tanımlanmasına olanak sağlayan ve  “yapılacak yapının kullanım amacı-niteliği-yapı yoğunluğu ve yapı yüksekliği kriterleri Dikili Belediyesince belirlenecektir.” Hükmü eklenen plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereği Belediyemiz Meclisinde görüşülmesi konusunda gereğini arz ederim. Denilmektedir. Belediye Başkan Vekili Meclis Başkanı Yusuf Altıparmak kararı meclise okuyarak oylamaya sundu.

Yapılan görüşmeler sonucunda:

İmar komisyonu raporu doğrultusunca;

İsmetpaşa Mahallesi 41ada 13 parselde Terminal alanının, İmar planında öngörülen çekme mesafeleri aynı kalmak kaydı ile “Çok Amaçlı Belediye Hizmet Alanı” fonksiyonlu olarak tanımlanmasına olanak sağlayan ve  “yapılacak yapının kullanım amacı-niteliği-yapı yoğunluğu ve yapı yüksekliği kriterleri Dikili Belediyesince belirlenecektir.” Hükmü eklenen plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince onanmasına. Bilgi ve gereği için  İmar  ve Şehircilik Müdürlüğüne ve İmar Komisyonuna  yazılarak havalesine. 06.03.2014 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

MECLİS  BAŞKANI

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ                   KATİP                                     KATİP

Yusuf ALTIPARMAK                           Erdoğan DOĞAN                 Ş.İsmail TINAY

İmza                                                imza                                     imza